måndag 18 januari 2010

Speed reloaded?

En sån där människa som får betalt för att prata med människor sa en gång till Mamman att livet är som att köra buss. (Jo, hon fick nog betalt för att säga det!?) Det kliver av och på människor under resans gång, och alla tar de vägen förbi chauffören. Många säger nåt, och i bästa fall går de och sätter sig och låter chauffören köra sin buss.

Men, ni vet hur det är.
Det kommer alltid nån filur som ska sitta eller halvstå där längst fram också, och ha synpunkter om hur bussen ska köras eller vilken rutt som är den bästa. Har man dessutom lite missflyt sitter nån och skrålar vid barnvagnsplatsen också. Plus nån pensionär som tycker man kör ryckigt. ALLA vet de hur just den här bussen borde köras. Trots att det är jag som är chaufför.

Hon med högskoleutbildningen sa att man måste vara sin egen chaufför.
Ta kommandot över hur ens buss ska köras.
My God, hur jag har misslyckats för tillfället.
Min buss är som rena rama Speed, ni vet den där filmen när Keanu (som då var snygg) ska rädda Sandra från att köra en skenande buss i diket innan den sprängs av en bomb.
Någon säger: gör si, andra säger: vad ska det vara bra för? och själv hatar jag att köra buss.
Vart f-n är Keanu?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skriv "Ej i trafik" på buss-jäveln!! Då får du köra hur f-n du vill!!

Tänker på dig! Massor!
Kraaaam!!

Sofie sa...

Sandra klarar sig utan Keanu. Även du. Så greppa tag i ratten och ryt åt slynglarna som står bredvid dig och stör. Ta sen kommandot över din egen buss. Tvärbromsa om du måste.

Det är ju du som är chauffören. Visa det.

Seså. Sätt igång.

Kram på dig.