torsdag 18 november 2010

Min bästa Stockholmsdag:

Ta på dig bekväma skor!
Se till att vara på T-centralen just före kl 10.00.
Börja med en runda på Åhléns, för att sedan beta av det braiga HM, Skoaffärerna och Zara på Drottninggatan. Via Granit vid Hötorget går du ner på Kungsgatan och besöker Panduro, Village och Stockhome.
Sedan är du väl lite hungrig?
Golden Hits serverar prisvärd lunch, med både sallader och varmrätter. Många sittplatser finns.

Efter lunch fortsätter du Kungsgatan neråt, och svänger sedan in på Biblioteksgatan, där du kan göra av med massor av cash (om du har några) och annars går du in på Urban Outfitters - om det så bara är för att titta på deras fina accessoarer, spana på den härliga lokalen eller förfäras över ljudnivån.

Via Solo vid Norrmalmstorg tar du en repa på Zara Hamngatan (jo, det är skillnad mellan de olika varuhusen!) innan du går in på NK och inspireras av inredningen på vån 3 eller köper några fina märkeskläder på någon annan våning. Avsluta med att besöka kaffe och te shopen och ev den manuella pralindisken på nedre plan innan du därifrån går "underjorden" till Gallerian.

Se till att fika något i Gallerian; vill du ha något sött kan du med fördel äta muffins, annars rekommenderas levain-fralla på Gateau! Mums, nu har du lite mer ork att beta av TopShop, Oasis, Vila, Polarn o Pyret, MQ och ett ganska bra HM längst in. Är du ute efter skor gillar jag Jerns.

När du känner att du är färdig går du mot t-centralen via Sergelgången. Ett besök på Designtorget orkar du väl med?

Tag tunnelbanan till Medborgarplatsen, gå upp på Folkungagatan. Ät en god middag på Sonjas Grek på Bondegatan eller Aya Sofya på Skånegatan. Vila dina fötter och njut av maten. Drick ett glas gott vin.

Strosa längst Götgatan, ner mot Slussen. Åk upp till Gondolen och ta en drink där medan du njuter av utsikten och spanar på människor.

Nu är du kanske trött i benen? Ta tunnelbanan från Slussen, massera fötterna och benen ordentligt innan du sover gott.

I morgon är du väl pigg igen då vi ska göra Ringen vid Skanstull, Skrapan och de andra butikerna längst Götgatan och i SoFo?

3 kommentarer:

Linda sa...

Å vad kul att läsa..Jag åker oftast till sthlm (bor 12 mil bort) och irrar runt..

Den Bräckliga sa...

Linda; det är lite skillnad när man bor 80 mil bort, då måste man ha lite strategier när man väl är där ;)

Johanna Brännström sa...

Jag förstår att jag missförstått Stockholmsresan! Jag springer från Centralen till Sv. Läkarsällskapet, sitter i möte mellan 9-12,30. Springer till Clarion Sign Hotell för lunch och sedan föreläsningar resten av eftermiddagen. Därefter middag på hotellet och styrelsearbete på rummet. Uppstigning kl. 7 för frukost och därefter ytterligare föreläsningar fram till 14,30. Då börjar styrelsemötet fram till kl. 18 då vi snabbt byter om för middag på Fisk. Nästa morgon upp kl. 7 för ytterligare en dag med styrelsemöte fram till 14,30 då jag kastar mig iväg för att flyga hem igen. Inte en sekund i närheten av en affär! Ett misslyckande!!!!