onsdag 24 november 2010

Statistik och prisutdelning.

I helgen firades det bröllop, vitt och fantastiskt. Fyllt av kärlek.
Lite kaxigt brukar ju Mamman deklarera att vi snittar 3 bröllop/år. Kanske är det dags att se över sanningshalten i det påståendet.
Efter mödosam räkning med dubbelcheck i album står det då klart att vi sedan 2004 har varit på 18 bröllop.
Plus vårt eget.
Plus några vigslar.
Lägg där till 4 bröllop som vi varit bjudna på men inte kunnat deltaga.

6 år, 19 bröllop, 3 skilsmässor och en begravning.
Skulle kunna vara Hugh Grant nya filmprojekt!

Men om vi inte får nån film så kan vi ju i alla fall ha en lite prisutdelning bland de 18 bröllopen.
Mamman är enväldig domare, och vårt eget bröllop är förstås utom tävlan.

Priset för...
...mäktigaste vigsel: Den fantastiska upplevelsen med vågorna och solen över stranden när Davva och Nina sa ja i Ängelholm 2009, får dela priset med den semibrittiska härliga vigseln med Love Actually feeling i februari 2007 när Lina blev fru Aldred.

...bästa ingångsmarsch: I ett smockfullt, kokhett bönhus steg Maria och Andreas in till tonerna från Sagan om Ringen, med sin egen lilla hobbit som brudnäbb. Ljusvattnet har aldrig varit varmare.

...bästa skodon: Elin slapp ha ont i fötterna när hon sa ja i ett par vita addidas, januari 2004.

...bästa fordon: Anna och Andreas förde traditionen vidare genom att åka kyrkbåt mellan kyrkan och festen, Dalarna 2005.

...bästa tal: måste nog delas mellan det tal som ex-maken i somras höll när ex-frun gifte sig med sin Ronny och det tal som mamma Rönnberg höll i Nyhamnsgården för paret Ejrevi, sommaren 2005. Gåshud!

...mesta naturfenomen: tilldelas det solregn som öste ner medan vi åt middag på Cissi och Lars fantastiska bröllopsfest i Ragvaldsträsk 2010.

...värsta kyla: tilldelas brudparet Löfgren, som ingen ville vänta på utanför Åre kyrka i januari 2008. Dessutom körde de sedan fast med bilen. Tur att det var varmt på festen!

...bästa tårtställning: Tårtan på Sara och Mickes bröllop 2006 stod på en ställning som brudgummen tillverkat själv - med motorsåg!

...bästa släkt: tilldelas Anna Djurbergs, som fyllde och oss med glädje och dryck redan på vandrarhemmet kvällen före bröllopet!

...snyggaste brudparet: Är ju egentligen svårt att utse då alla brudpar alltid är från sin allra bästa sida. Men... När Simon och Janina blev herr och fru Johansson sommaren 2006 var det det där lilla extra!

Grattis till alla pristagare,
och till alla er som INTE finns med på listan:
vi har lite skralt om inbjudningar inför 2011...

Inga kommentarer: