måndag 30 augusti 2010

Tänkvärt.

Erkänner. Har ett visst behov av att vara rolig.
Idag kommer det dock inget sådant. Inte för att det på något sätt är en tråkig dag, utan mer för att helgen har bjudit på mycket eftertanke.
På sånt som inte är roligt.

Lillebror har haft feber sen i fredags. Hög sådan, men är inte direkt utslagen för det. Orosdjuren börjar dock gnaga i Mammans mage och sänder obehagliga associationer till föräldrarnas vänner som så sent som förra hösten förlorade ett barnbarn. Han hade feber. Denna förbjudna tanke ter sig så fruktansvärd. Värre än allt annat, tänkbart och otänkbart.
Drabbades av en mardröm. Lillebror drunknade i badkaret.
Behöver inte ens förklara att maken väcktes av ett skrik.

Hade laddat ned sommarpratare på Ipoden, och lyssnade under en kort regnfri promenad på Eva Gabrielsson. Självklart lite bitter över den bild som målas upp av hennes livskamrat, en bild som inte stämmer med hennes egen. Men också så otroligt klok. Så många citat som kändes klockrena.
Människorna är alltid viktigast.
De riktiga machomännen har hjärtat och hjärnan på rätta ställena.

Innan man vet det kan allt vara för sent. Eva och Stieg planerade att gifta sig, det blev aldrig av. De ritade en egen sommarstuga och letade tomter. Den sommarstugan förblev fiktion, och finns enbart i Mikael Blomqvists värld. Så mycket kan bli för sent.

Måste tänka på att ta vara på det och dem som finns. Här och nu.
Vad kostar en flygbiljett till bästa systern i Lund?

Lyssna: Ladda ned programmet (Ladda ned)
Programmet kommer via Podradio.nu

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan aldrig säga det för ofta.. Det där med att njuta..
Jag hoppas att lill-Prinsen mår bättre. Det finns en liten tjej som gärna träffar honom på dagis, frisk och glad.. Åtminstone frisk..

Du.. tack för dina ord hos mig.. De värmer i höstrusket!

Kramar i massor till er alla!